Въпроси и отговори

относно поръчките
Как да определя размера си? Може ли да се ушие по мои мерки?
За да определите точния си размер, вижте по-долу таблицата с размери, в която на базата на данните за гръдна обиколка, талия и ханш може да прецените кой размер е Вашия – S, M, L, XL, XXL.

Ако се колебаете, или мерките Ви отговарят на междинни размери, не се притеснявайте да ни пишете. Ние ще Ви помогнем да изберете, или ще ушием междинен размер по зададените от Вас мерки.

Изпълнените поръчки по индивидуални мерки не подлежат на връщане и замяна. Те единствено могат да бъдат коригирани, до колкото е възможно (например не е възможно от по-малък размер да стане по-голям, в този случай ще бъде необходимо да поръчате нов артикул )

Как да разбера какъв е точния цвят на дрехите? Може ли да си избера друг?
Всеки един артикул се ушива  в 28 цвята. Снимките на артикулите са обработени компютърно, така че да се доближават най-много до реалния цвят. Все пак имайте предвид, че има разлика в цветовете, която е поради различните визуализации на различните монитори и диспле.

Пълната палитра с цветове може да видите по-долу или в полето за допълнителна информация на всеки продукт.

За по-големи поръчки предлагаме изпращане на мостри с парченца плат преди да направите поръчката. Само ни пишете, че желаете и ние ще Ви изпратим безплатни мостри. Вие поемате единствено стойността на доставка или може да ги вземете от ателието ни.

Ако желаете да изпълним поръчката Ви по зададен от Вас цвят, който не присъства в палитрата ни, това също е възможно. Необходимо е да ни изпратите снимка или мостра на плат/цвят, за да можем ние да го осигурим кат плат и материал и да изпълним поръчката Ви.

Има ли минимално/максимално количество за поръчка?
Няма изисквания за минимално и максимално количество за поръчка.

Тъй като поръчките се ушиват специално за Вас, ние можем да направим желания от Вас брой от всеки артикул.

За по-големите поръчки единствено времето да изпълнение и доставка ще бъде по-голямо от стандартния срок за доставка, но при всички случаи ще бъде съобразено с Вашите крайни срокове.

Каква е материята на дрехите?
Материята, с която работим е трико.

Трикото е еластично и съдържа средно около 5% ликра.

Трикото може да бъде няколко вида.

Може да бъде памук с ликра, вискоза с ликра или полиамид с ликра.

Първите две материи са естествени, а третата е изкуствена, но тя има други предимства като това, че е малко по-лъскава, изглежда по-официално и не се мачка лесно.

Различните цветове и модели дрехи могат да бъдат от различни материи. Изпълнението им се определя от наличностите на материи за всеки цвят и от вида на модела.

Например, ако днес тъмно червеният плат е от материя вискоза с ликра, след известно време (при следваща доставка на платове), тъмно червеното може да бъде от материя памук с ликра.

Разбира се, случва се от един цвят да имаме две или три налични материи. В тези случаи избираме най-подходящия за този модел.

Ако Вие имате предпочитания към определена материя, моля споделете преди поръчка. Възможно е да имаме желания от Вас цвят в желаната от Вас материя, или ако ги нямаме – да се опитаме да ги осигурим специално за Вашата поръчка.

Може ли да се ушие модел с по-голяма или по-малка дължина, по-дълги или по-къси ръкави?
Да, това е възможно. Тъй като всяка една поръчка се изпълнява за Вас, то ние може да я изпълним в желаните от Вас дължини.

В тези случаи поръчката преминава в графа – индивидуални поръчки и не подлежи на връщане и замяна, а само на корекции.

В зависимост от желаните дължини, ще преценим и ще Ви уведомим дали е необходимо доплащане. Ще изпълним поръчката Ви само след изричното Ваше съгласие за срок и цена.

Информация за цветове и размери:
Това е палитра с цветове, които се доближават най-много до реалните. Все пак имайте предвид, че всеки един монитор представя цветовете различно, за това е възможно да има разлика от реалния цвят.

Може да Ви консултираме преди поръчка за цветовете и размерите, ако необходимо.

Не се колебайте да се свържете с нас.

относно доставките
Какъв е срокът за доставка и мога ли да получа поръчката си по-бързо?
Всяка една поръчка изпълняваме специално за клиента, който я е поръчал, за това ни е необходимо технологично време за изпълнението й.

Направените поръчки през деня се обработват и изпълняват на следващия работен ден. Веднага на същия ден, те се изпращат по куриер.

Доставката до Вас зависи от населеното място и графика на куриерите.

Обикновено доставката е до 2-3 работни дни от деня на поръчка.

1 ден – поръчвате

2 ден – ушиваме и изпращаме

3 ден – получавате

Разбира се, ако имате спешна поръчка и желаете да я получите по-бързо, пишете ни или ни се обадете. Ние ще се опитаме да изпълним поръчката Ви в желания от Вас срок.

Също така може да фиксирате и ден за доставка по-голям от стандартния. Само ни пишете точно в кой ден желаете да получите поръчката си и тя ще бъде доставена до Вас точно тогава.

Мога ли да ползвам безплатна доставка?
Да, предлагаме безплатна доставка за поръчки на стойност над 100 лв.

Доставката може да бъде до Ваш адрес или до офис на куриери, от където да я вземете.

Може да запишете желания начин на доставка в полето за коментар при поръчка.

Каква е цената за доставка?

Цената за доставка зависи от начина на доставка и Вашия регион.

Доставките се извършват с куриерски фирми Рапидо, Еконт и Спиди.

Доставките могат да бъдат до Ваш адрес или до посочен от Вас офис на куриерските фирми, от където Вие да вземете поръчката си.

Ориентировъчно цената за доставка на пратка до 1 кг е:

до Ваш адрес – 5,10 лв,

до офис на куриери 3,50 лв

(за Цяла България)

Точната стойност на доставка ще видите при потвърждение на поръчката си, изчислена на база на тегло на артикулите и регион за доставка.

Безплатна доставка се ползва при поръчка над 100 лв. При нея пак имате избор за доставка до Ваш адрес или до поискване от офис на куриери. Запишете желанието си в полето за коментар.

Мога ли да взема поръчката си от Вашето ателие?
Да, поръчките могат да бъдат взимани от нашето ателие.

Ще получите уведомително обаждане по телефона, когато поръчката Ви е готова и Вие ще прецените удобен ден и час за взимането й.

Ако след като сте избрали този начин на получаване напоръчката си, прецените че нямате възможност да ни посетите, то не се притеснявайте, обадете ни се и ние ще изпратим поръчката до Вас с куриер, чиято такса ще заплатите при получаването на поръчката.

за търговци на едро
Изпълнявате ли поръчки на едро?

Да, изпълняваме поръчки на едро.

Може да изберете модели и сами да направите избор на желаните цветове, размери и бройки.

Няма ограничение за минимално количество от модел, цвят и размер.

В зависимост от големината на поръчката Ви има различни нива на отстъпки.

Изпратете ни конкретно запитване или и се обадете

 

Изпълнявате ли поръчки по индивидуални проекти?
Да, ние може да изпълним поръчки по Ваша идея за модел, цвят, размери.

Заповядайте при нас, за да обсъдим идеите Ви и начина за реализация.

Ако нямате възможност да ни посетите, изпратете ни възможно най-много информация за Вашето желание. Изпратете ни снимка на модел или нещо скицирано от Вас, за да може да коментираме възможностите.

Цените и сроковете за този вид поръчки се договарят индивидуално.

Мога ли да поръчам ушиване на униформено облекло за ресторант, фитнес, спа център, хор, спортен отбор?
Да, за нас е удоволствие и предизвикателство да изпълняваме този вид поръчки.

Те винаги са свързани с емоция, желание и много креативни идеи.

Елате при нас и споделете. Разкажете ни за Вашите идеи, за целта, за цветовете, за екипа Ви, който искате да облечете. Ние ще Ви помогнем и заедно ще направим най-добрите униформени облекла или екипи, така че да бъдат красиви и удобни едновременно.

Имаме много доволни клиенти, които могат да потвърдят това. Изпълнявали сме поръчки за ресторанти, спа и козметични центрове, спортни и фитнес екипи, певчески хорове, сценични костюми, балетни школи, отбори по художествена гимнастика и много други идеи на наши клиенти.

Мога ли да поръчам облекла с рекламна цел или за рекламен проект?
Да, изпълняваме поръчки към рекламни агенции. Те също са интересно предизвикателство.

Ние може да изпълним Вашите идеи за рекламни облекла, облекла за промоторки, покривала за интериорно обзавеждане, специални покривки за маси, шапки, шалове и други аксесоари, които могат да бъдат изпълнени от трикотажни платове.

Работата ни по тези проекти до момента показва, че това е забавно и за нас и за клиента. В крайна сметка клиентите ни винаги са доволни, защото техните идеи се реализират лесно и бързо, а тяхната цел за добра, професионална и качествена реклама е изпълнена.

начини на плащане
Как мога да заплатя поръчката си?
Поръчките могат да бъдат заплащани по няколко начина.

Наложен платеж – заплащате стойността на поръчката и куриерските услуги при получаване на поръчката Ви от куриер.

Банков превод – може да изпратите сумата на поръчката и стойността й на доставка като банково плащане по предоставенатана от нас банкова сметка. В тези случаи изчакваме да видим отразяване на сумата по банковата ни сметка, след което преминаваме към изъплението й. Възможно е в този случай да заплатите банкови такси към Вашата банка, в зависимост от нейните условия.

Заплащане с дебитна/кредитна карта – може да платите удобно и бързо с Ваша банкова карта през нашата система за защитени картови плащания. Възможно е в този случай да заплатите банкови такси към Вашата банка, в зависимост от нейните условия.

Заплащане чрез  PayPal. Може да заплатите удобно и чрез Вашите профили в PayPal. Този начин на плащане е сигурен и надежден. В зависимост от обслужващата Ви банка, вие може да бъдете таксувани допълнително.

Допълнителните такси при банкови и картови плащания не са суми изисквани от ателие Иванел, а само от Вашите обслужващи банки.

Мога ли да платя на място в ателието?
Да, може да заплатите на място в ателието.

Плащанията за момента могат да бъдат само в брой, но скоро се надяваме да Ви предложим и плащане с банкови карти през ПОС терминал.

Цените включват ли ДДС?
Да, посочените в сайта цени са крайни и включват ДДС.
връщане и замяна
Мога ли да върна или заменя поръчан от мен артикул?

Условията за връщане и замяна зависят от вида на поръчката Ви.

1.Ако сте закупили продукт от наличните стоки (това са артикулите на разпродажба ) можете да ги замените или върнете в 14 дневен срок. Срещу 100% от стойността им.

2.Ако сте закупили редовен продукт, то той е ушит специално за Вас. Ние сме онлайн ателие и не разполагаме с наличности от показаните в сайта артикули. Всяка поръчка се ушива за клиента в желан цвят и размер. 

Според наредбите за онлайн търговия стоки изработени по поръчка или явно персонализирани (например дрехи, ушити по поръчка, по зададени мерки и дължини),не подлежат на връщане и замяна. 

Въпреки това, ние от Иванел, приемаме връщане и замяна на такива стоки, но на 50% от стойността им. 
Т.е. сумата ще Ви бъде възстановена на 50% от стойността на артикула/артикулите. Ако желаете замяна, ще Ви бъде приспадната 50% от сумата на върнати в артикул.

 

При замяна на продукта, е необходимо да се заплати от клиента 30% от стойността на новия продукт. Тъй като върнатият продукт се възстановява на 70 % от стойността си. 

 

3. „Срок отказ и замяна” изтича 14 дни след получаването на стоките. Ако той изтича през неработен ден, срокът се удължава до следващия работен ден.

Как да се откажете от покупка

Трябва да информирате ателие Иванел за решението си да отмените покупката. Не е достатъчно само да върнете стоките. Уведомяването може да бъде направено по телефон или е-мейл или през личния Ви профил в сайта. Възможно е също и уведомление в чата на Facebook messenger.

Стоката трябва да бъде със запазен търговски вид и опаковка и придружена от касовата бележка.

Трябва да изпратите до нас неизползваните стоки в рамките на 14 дни, след като сте получили поръчката и сте ни информирали, че искате да се откажете. Трябва да бъдат изпратени с опция преглед преди получаване.

Транспортните разходи за замяна и връщане на стоки са за сметка на клиента. Изключения правят случаите, в които има производствен дефект или объркана поръчка.

Адрес за връщане : София, ул. Добрила 1 за Иванел 07 ЕООД, 0899885570

 

Възстановявания

Ателие Иванел ще Ви възстанови заплатената сума в срок от 14 дни от получаването на уведомлението за отказ, но може да забави възстановяването, ако не е получил стоките или доказателство, че сте му ги изпратили.

Възстановяването може да бъде в брой или по посочена банкова сметка.

Сумата за възстановяване е 100% стойността на артикула, ако е артикул от наличните бройки от разпродажби или 50% за редовните поръчки, които ушиваме в цвят у размер за Вас.

Все още имате нужда от помощ?
Не се притеснявайте да ни изпратите мейл  или да ни се обадите

info@ivanel-bg.com

+ 359 899 88 55 70